BMW Car Club Forum Homepage
The BMW Car Club
of Great Britain & Ireland
Forum Rules
Contact Forum Admin
Join the Club
Forum Home Forum Home > General Club Forum > General Forum
  New Posts New Posts RSS Feed - 840Ci 1996 starting issue
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

 

840Ci 1996 starting issue

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Vents View Drop Down
Forum Member
Forum Member


Joined: 17 May 2020
Location: Leicester
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vents Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 840Ci 1996 starting issue
    Posted: 17 May 2020 at 10:58am
I own a 1996 840Ci
Recently when going to start the vehicle, it seems it has a flat battery and unable to start.
Having replaced the two batteries, the same problem exists after being able to start the car once and then after shutting off the car, locking it, re-entering and going to restart its dead again as if it has a flat battery.
To resolve the issue, i disconnect the negative terminals to both batteries, leave for approx 10 mins and then reconnect the negative battery terminals… The vehicle then starts straight the way with absolutely no issue at all..
If i repeat the above the same continues to happen… Could you steer me towards why this is happening and whats needed to resolve this..??
Thanks
Vents
Back to Top
Sponsored Links
BMW Car Club Forum Homepage

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.03
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.172 seconds.